Bolltest – Titleist NXT Tour, Bridgestone E6 och Callaway HEX Warbird

Välkomna kära golfarvänner. Hoppas ni har haft en riktigt härlig vecka och ser fram emot helgen. Igår meddelade Nike att de ska sluta med golfutrustning i form av bollar, klubbor etc. De ska fokusera på kläder och skor till oss som har ett stort hjärta för Nike. Jag ska därför försöka hinna med ett test av Nike Tour Platinum som Rory och grabbarna spelar med på touren så småningom.

Idag kör vi dock ett nytt test, och kommer efter detta ta paus i två veckor på grund av semester. Frukta icke! Vi kommer tillbaka! Testet kommer göras på precis samma sätt som alla andra tester. Golfbollarna är slagna i simulator för att få all smaskig statistik. Nu kör vi igång!

Kategori

Medelklassbollar

Egenskaper

3-delade (HEX Warbird 2-delad)
Dimplar
NXT Tour: 302
E6: 326
HEX Warbird: 332

Pris

Nypris: 189:- och uppåt
Pris hos Out of Bounds: Från 59:-
Köp hos oss här:
NXT Tour, E6, Warbird

Testare

Erik Tellman, Handicap 3
Erik Tellman

Testare

Karolina Bergenwall, Handicap 24
karolina_bergenwall-profil

Filmen sammanfattar lite för er som inte orkar läsa hela recensionen!

Bollens bakgrund

Tre stora pålitliga pampar inom golfvärlden. De här bollarna hamnar i gruppen ”steget under tourbollarna”-bollar. Vill du ha en boll som flyger och känns som en tourboll, men behöver lite hjälp med att hålla golfbollarna på banan. Då är det här kanske de bollarna som du ska testa.

Bollen från tee

Erik: Om jag ska vara ärlig är det inte så stor skillnad på bollarna från tee. Jag fick inte ut någon jättelängd på golfbollarna denna veckan. Vet inte om det var formen eller om de helt enkelt går lite kortare än vad tourbollarna gör. Warbirden stack ut något då den bara är tvådelad och lite mjukare än de andra två, men jag såg inte någon skillnad på bollbanan bollarna emellan. Jag själv har i yngre åldrar spelat säkert 70+ rundor med NXT Tour så den känns väldigt hemma. E6an från Bridgestone är och beter sig precis likadant som NXT Tour, men känns något hårdare vid impact. Nu snackar vi dock små små marginaler.

Karro: Från tee tycker jag att alla tre bollar skötte sig fint. Den jag hade minst förväntningar på var Callaways HEX Warbird då jag fått för mig att denna 2-delade boll skulle kännas väldigt hård. Så var dock inte fallet utan den var riktigt skön att slå iväg. NXT Touren tycker jag mycket om, precis som resten av Sveriges alla medelgolfare. Det finns en motivering till att många gillar den och det är för att den har det de flesta söker: både längd och skön känsla från tee. E6an upplevde jag som något hårdare än de andra men får man en ren träff på den så sticker den iväg riktigt långt.

Alla tester vi gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt vi slog bollarna, carry (längd innan bollen landar) och bollbanan.

Erik

Klubba Boll Längd Carry Bollbana
Driver Titleist NXT Tour 248 237 Mellan
Driver Bridgestone E6 252 241 Mellan
Driver Callaway HEX Warbird 248 236 Mellan

Karro

Klubba Boll Längd Carry Bollbana
Driver Titleist NXT Tour 165 157 Låg
Driver Bridgestone E6 186 169 Låg
Driver Callaway HEX Warbird 170 159 Låg

Bollarna från fairway

Erik: Jag gillar de här bollarna med järnklubborna. Det känns lugnt och skönt när jag slår på alla tre. Ingen spinner och skruvar sig speciellt mycket så jag får en fin rak bollbana som är så härlig. Mjuka och bra vid impact och raka. Mer än så kan jag inte riktigt säga om bollarna, då jag inte upplevde så stor skillnad här.

Karro: På fairway vill jag precis som många andra att bollen ska flyga iväg långt. Som man kan läsa sig till i tabellen nedan så var det ju HEX Warbird som fixade det bäst men det var ingen större skillnad i de här tre bollarna. Känslan vid impact var skön och jag blev extra imponerad över just Warbirden. Alla tre är ett säkert kort om du vill få en härlig längd samtidigt som du får känna den där härliga känslan när du träffar bollen. Vid orena träffar blir dock misstagen lite större i en sån här boll än de mjuka bollarna i förra veckans tester.

Erik

Klubba Boll Längd Carry Bollbana
Järn 7 Titleist NXT Tour 162 160 Hög
Järn 7 Bridgestone E6 158 153 Hög
Järn 7 Callaway HEX Warbird 158 152 Hög

Karro

Klubba Boll Längd Carry Bollbana
Järn 7 Titleist NXT Tour 122 116 Låg
Järn 7 Bridgestone E6 124 118 Mellan
Järn 7 Callaway HEX Warbird 129 122 Mellan

Bollen runt green

Erik: Jag känner mig mer bekväm denna veckan med de här golfbollarna än under förra veckans test, mest tack vare att varken NXT Tour, E6 eller Warbird ger framåtstuds som vi fick hela förra veckan. De här bollarna landar och rullar. Inte landar och studsar framåt. Jag får fortfarande spela mina inspel på ett helt annat sätt än vad jag brukar, då det inte blir någon spinn i bollarna. Att landa bollen 5 meter innan flaggan och rulla upp är ganska svårt när jag är van att spela bollen lite längre och spinna bakåt. Nyttigt att träna på dock, MEN här tycker jag att NXT Touren och E6an är bäst för mig. Bra skal som biter lite, men framförallt hittar jag en skön känsla. E6an lite hårdare vid impact (mer som en tourboll) och NXT Touren lite mjukare. Warbirden hade jag lite svårt att hitta rätt längd med, men när man träffar bollen är den otroligt skön att slå på.

Karro: I närspelet vill jag gärna ha en boll som biter tag i och får bra kontakt med klubban. Det tyckte jag att E6an skötte bäst då skalet är lite tour-liknande och man får bäst känsla i den. Alla tre bollarna rullade på ganska bra efter första studs på green vilket jag älskar – Man får otroligt bra kontroll på dem. NXT Touren gör jobbet bra i det här avseendet också – man kan lita på den överallt på banan. Den betedde sig lite annorlunda vid studs in på green dock där den fick extra mycket rull.

Sammanfattningsvis kan vi beskriva HEX Warbird som en bra nyhet för mig – hade ganska låga förväntningar om jag ska vara ärlig men blev väldigt positivt överraskad. NXT Tour vet man sedan tidigare är en bra boll som passar många medelhandicapare – där förväntningarna man hade sedan tidigare uppfylldes med god marginal. E6an var för mig något nytt att testa efter att ha hört mycket gott om den – härlig boll med otroligt många bra egenskaper som man ofta hittar i tourbollar annars. Riktigt snygg också!

Hållbarhet

IMG_4432
Titleist NXT Tour
IMG_4433
Callaway HEX Warbird
IMG_4434
Bridgestone E6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website